Βιογραφικό

Η Βασιλική Χριστοδούλου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών από όπου και αποφοίτησε το 2005.

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου για όλη την ελληνική επικράτεια. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν σε μεταπτυχιακό επίπεδο και απέκτησε τον τίτλο του MSc στις Μελέτες Ψυχολογίας και Συμβουλευτική (MSc in Psychological Studies & Counseling) από το Πανεπιστήμιο Teeside (Teeside University/United Kingdom). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων και της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει την μετεκπαίδευσή της στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Ελλάδας. Έχει εκπαιδευθεί στη μέθοδο της Τραυματοθεραπείας ΕΜDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραυματοθεραπείας. Έχει επίσης εκπαιδευθεί στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, σε βασικές παρεμβατικές προσεγγίσεις στο φάσμα του αυτισμού και σε συμβουλευτική γονέων-εκπαιδευτικών σε σχέση με τη διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών σε παιδιά.

Από το 2009 εργάζεται ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία. Στο εν λόγω πλαίσιο έχει διεξάγει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τη διαχείριση του κρίσιμου και του μετατραυματικού στρες. Ασχολείται κυρίως με την αξιολόγηση και την εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και με την παροχή ατομικών ψυχοθεραπευτικών συνεδριών. Είναι μέλος της ομάδας Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας και το 2009 ορίστηκε ως το Εθνικό Σημείο Επαφής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Αστυνομικής Ψυχολογίας (European Medical and Psychological Experts” Network for Law Enforcement).

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου δέχεται ενήλικες και παιδιά.